Mitt självförtroende

Som rubriken lyder, Mitt självförtroende... Ni kanske tror att jag tror att jag är bäst, jag har finast ponnysar, bästa ponny morsan "fast den var ju faktist sann" men skit samma tillbaka till verkligheten. Jag är inte bäst, jag har inte finaste ponnysar även om jag ser det med mina ögon så är det inte det! 

Efter olyckan som hände 12 Maj. Då jag och Cooper gick omkull har jag varit rädd att hoppa höga hinder. Hela min kaxighet inom ridningen rasade! Allt, och jag håller en fortfarande på att jobba upp det. Ibland på tävlingar blir allting svart vet inte vart jag ska hoppa styr undan från hindrarna osv.. Jag får upp bilden i mitt huvud då jag på riktigt trodde att jag skulle dö och det var då jag såg Coopers hovar precis över mitt ansikte! 

Ibland drömmer jag om det, om & om igen.

+ att Cooper har blivit som han blivit oh vägrar på vissa hinder har det gjort mig enu mer osäker. Mamma tycker att jag är en dressyr ryttare men ska jag vara helt ärlig så tycker jag att dressyr är sjukt tråkigt.. Jag älskar att hoppa, högt, på fart men när jag får upp bilden är allt kört. Allt slocknar. Det känns som att jag inte kan se eller höra utan bara sitter där som ett fån..

Jag blir väääldigt besviken på mig själv när räddslan tar över ibland på träningar och di.v tävlingar. Jag kanske inte vissar att jag är rädd osv men det finns en sida av mig som skriker rädd. Jag blir bara rädd på vissa 90cm hinder och uppåt. 

Men ärlig talat så kan jag inte råför det. Jag blir verkligen sjukt besviken på mig när räddslan tar över! Det gör verkligen ont! Jag biarbetar detta konstant och när jag tror att jag släppt det helt kommer det tillbaka på tävling. Det är inte så att hindrerna är höga utan det är mer känslan då jag bokstavligen låg under honom och jag är rädd över att det ska hända igen.

Att åka ambulans ifrån tävlingsbanan var hemskt. Alla bara stog och tittade och undrade om jag var okej. Jag var inte okej.. Snarare tvärtom! Spricka i ögonbrynet, blödning i armen och en släng med hjärnskakning på det :D
För ni kommer väl endå ihåg vad som hände den 12 Maj va? 

För er som inte har en aning om vad jag snackar om så kan jag säga att i maj så gick jag och Cooper omkull in i ett hinder och jag skadades ganska så reält och bliv inlagd på sjukhus.... För att läsa om allt i detalj klicka här

Jag Jobbar på att försöka glömma, jag gör verkligen det!


På denna tävling kändes vi oslagbara! Saknar den känslan, enormt! Vår första regeonala start och vi gick nolla i förstaklassen och vann på vårann LC debut. Grymt stolt var jag över oss!

 
 

Hmm, sm vad hände??

Hmm... Jaa ni undrar nog säkert vfr jag just nu inte är i Borås på SM. Men tyvärr så har Cooper kommit in i en såkallad trotsperiod och han vägrar helt enkelt att hoppa oxrar ute. Och pga det så fick vi inte ihop alla kvalen.. Men jag var 100% säker på att vi skulle klara det, ag VISSTE att vi skulle klara det. Men men.Han är ju bara 5 år och han blir kaxigare och kaxigare för varje dag som går och lika så starkare, och starkare i självförtroendet! Cooper kan, det vet jag och det har han redan bevisat! Det är bara väääääldigt synd att han då kom in i denna period just NU?!?!?!! OHH vrf Cooper, vrf :/ Så jag tycker faktist att det är slutsnackat om denna bit.

Min prins är bara helt enkelt sötare en alla andra! :* 



 

världens finaste

 

ughh, lång dag.. Har precis kollat klart på ett avsnitt av Pretty Little Liars och nu ska jag sova. Imorgon ska jag ner till stan en snabbis och klippa av mitt simkort till iPhonesimkort och sen köpa ett skal eller nått.. Imorgon ska Cooper gå ett lite sådär härligt dressyrpass med skängelvikningar som proi1. Efter stallet ska jag och Wickan typ chilla, träffa nån aja, det blir kul! Inte träffat henne på hundratalsår känns det som även fast vi bor 30 sek ifrån varann, haha.. Imorgon kommer 2 intresant inlägg upp.. Har det på tidsinställt för att jag vet att det inte kommer finnas nån som helst tid för bloggning imorgon.

haha sötnos -

miss u...♥


ja ja lovar oh jag svär

Sjukt bra men endå sjukt dålig, kan inte riktigt bestämma mig om jag gillar den eller inte.. 
vad tycker ni?



rubrik var det ja

Drar till stallet om en stund. Båda ponnysarna ska trimmas och efter det kommer hovis och skor båda. Shit vad den här helgen gick fort... Fast de gör de ju alltid :/ Har inen aning om vad som står på schemat för ponnysarna idag, dressyr, hoppning, uteritt, ingen aning men allt är ju nästan lika kul :) 

 

några saker ni kanske....

...inte visste om mig och Cooper!
Såg att det typ bara var tråkiga grejer jag skrivit så nu har jag uppdaterat den lite :)

* Jag äääälskar majs, alla sorters majs. Skulle lätt kunna leva på de!
* Jag är en stadsbor.. Bor mitt inne i stan i ett lite finare område.
* Jag tränar friidrott på tisdagar och fotboll lite då och då.. Skulle vilja träna mer men har inte tid...
* Jag äääälskar nektariner
* Jag är en belieber
* Jag lyssnar väldigt mycket på musik. De får mig på bra humör och så blir ja glad, väldigt glad :)
* Jag tycker om tåg och flygplan. Har ingen aning om vrf tycker bara om det helt enkelt
* Jag har en diamant på min tand, och haft i ca 1 år.
* Jag saknar min gamla ponny jätte mycket. Rex♥
* Jag tycker Justin Bieber är världens snyggaste!
* Jag är 1;62 cm
* Jag älska popcorn och chocklad pudding



* Cooper är as pigg nu när det börjar bli kallare ute. Han bockar, skenar och sparkarbak ut hela tiden, haha söt!
* Cooper har kropp som en b-ponny men har en väldigt högmanke. Så vi när vi hoppar LB så hoppar vi typ                                                                                                                 
  egentligen LA!  
* Cooper äääälskar äpplen och morötter! Asså han blir galen när nån går förbi eller så.. 
* Cooper är inne i en trottsålder.. Jvla ungdom! ;)
* Cooper är uppstallad ut mot svärtinge
* Cooper blir typ vittprickig på vintern.. inte så fint!
* Cooper älskar att hoppa, iaf hemma!
* Coopers man växer as fort. Hinner bara klippa den så är den sjukt lång igen..
* Cooper står brevid Fanny
* Cooper gillar drickan päron mer
* Cooper är världens snällaste häst!!!



Drar till skolan nu. Puss


haha söt...


kolla slutet asså, haha söt ponnyplutt! igga dock mitt garv.. brukar inte garva så, vet inte vrf jag lät så!


Minnen, våran första vinst! Hade högst stilpoäng i alla kategorier. Grymt stolt över min oc Coopers insatts fast vi gjorde några missar.. PONNYN, muma!
 

im so im so im so proud of you

Imorgon kommer Jennifer till mig och sover kvar. Sjukt kul ska det bli för att vi har inte träffats på århundrade! Vet inte riktigt vad vi ska hitta på men vi hittar nog på nått skojigt :) Kollade på xfactor förut och Malcolm, vilken stjärna! Född till artist är han ju.. Ska nog sova nu, är sjukt trött efter denna veckan i skolan. Haft ett stort SO prov och ett stort matte prov som jag har pluggat järnet till och gud så skönt att det är över! och derav uppdateringen. Nu-sängen. godnatt

This just didn’t need to be edited.
 
I mina öron idag

pluggggggggar...

eller.... host facebook... host bloggen.... host youtube... host ... host mobilen... hahaha jaa jag suger ganska hårt på att plugga alltså! Lyssnar på Loorens nya skiva och fyfan vad bra, If she's the one, Sidewalk och See you again är ju dödligt bra. Tränade fotboll idag och det gick bra, skulle egentligen friidrottat men hoppae på fotbollen ist :) Det var egentligen meningen att jag skulle vara hemma hela dagen och rå plugga till svenska provet på fredag men sen somnade jag men katten på bröstet, datorn och sen typ har jag kollat på tv, hehe. Nä nunuunu ska jag nog läsa igenom de 3 häfterna och äta popcorn så jag kommer nån vartt.. 
Och ruskigt snygg är hon ju inte heller... joo!





Magic bruch borstarna

Vill tipsa er om dessa sjukt bra och snygga borstarna. Om ni inte har dom.. Köp dom! Dom tar bort smutts, svett, och lera allt går bort jätte fort! Så köp dom säger jag bara. Ni sparar så mycket tid om ni har hästar som gillar att lek rövare ute i hagen :) Finns på HÖÖKS, grangården och nästan alla affärer med en häst avdelning.
Finns i färgerna ↓


Dagens hoppträning

Cooper idag kändes jätte bra, bara piggggg som tusan men haha! Tränade mycket på galoppen. Red även igenom LB:1:an en gång oxå. Fanny var järr pigg hon oxå men annars jätte rolig. Hoppade en liten bana med mur, 2 på degonalen och en kombination på 2 galoppsprång. Skola imorgon..... Ohh dfast de här helgen har varit dö chill, Sjukt skönt med sånna helger ibland! Godnatt
Jätte skarpa bilder, men de är tagna ur videon :)

Haha mamma! Oxer? nae det var en mur... men puss på dej iaf :)



följ mig på instagram



@EmiliaHallman - följ mig :)


känn dej fri



Drar snar till stallet. 2 överfina ponnysar ska hårdtrimmas idag. Blir att träna dressyr på Cooper, mycket skritt arbete och galopp. Fanny ska hopptränas.Hoppa bana, höga oxrar, korta och långa vägar. Sjukt kul blir det :) På hopp KM:et så går KM klassen i A:1a vilket betyder att man år in och hoppar grundomgång går ut från banan och är man felfri där går man sedan in och hoppar en omhoppning och hinderhöjden är +5 alltså 1,05 blir det då och det har jag aldrig tävlat på Fanny. Men det ska bli grymt kul!

saknar sommaren

shine bright like a diamond



Dagen idag har varit chill. Kollade precis klart på filmen Abraham Lincon vampire hunter, rätt bra faktist! Var i stallet förut och löshoppade lille Cooper. Sjukt vad duktig han är och gryyyymt kaxig är han, nästan för kaxig! Han har ju börjat stegra, sparka bak ut och typ är svin pigg hela tiden.. Det märks att det börjar bli lite kallare ute, hehe :) Skulle egentligen sova hos Maja idag men hon kände sig inte så bra så fi får ta det nån annan gång, blev ist en hemma kväll. Lika mysigt de :) Nu är jag och Cooper, jag och Fanny amälda till KM på skogslotten eller int direkt idag men för en vecka sen typ, tror jag. Dressyr med båda och hoppningen med bara Fanny eftersom att den går i LB och Cooper har ju börjat och trotsa ute när hinderhöjden börjar bli lite högre.. Typiskt! Men aja, vi kommer igen, det lovar jag er!
Shine Bright Lika A Diamond





Videon kom upp för 13 min sen



Han är galet bra, galet snygg och hel underbar! Love it.. Omg kolla slutet, asså, hahahahahah! Sååå här gullig!
Kolla i HD

Denna fredag blir lungn och helt chiil helt enkelt. Kolla x-factor och kolla på Justin nya video 100 gånger :D
Imorgon ska cooper bli löshoppad, kulkul. 




söt min osv..


I söndags när vi red lite på fältet

På lördag löshoppar vi Cooper, Ska bli skojigt! Åker till stallet nu, idag ska Cooper få vila. Men Fanny ska gå på hårdträning :) puss

önskeinlägg - fanny



Fanny..... Jo hon är en svenskridponny, D-ponny, 17 år men beter sig som max 10... Hon står på Grimstad, boxen brevid Cooper för att vara exakt :) Fannys ägare heter Eva. Fanny är sjukt rolig att rida. Jätte snäll men endå busig, väldigt busig. Pigg som attans kan hon vara ibland oxå! Jag har tävlat upp till LB i både hoppning och dressyr på godkända resultat och högre och mer tävlingar ska det bli :)


fina och bästa fanny




 

resultat

Tävlingen i Lördag var på skogslotten och det var typ som en fälttävlan fast utan fälttävlans momentet, haha! Ist var det kunskapstest. Det gick bra på kunskapstestet, nått fel men skit samma. På dressyren typ dog hon inne på banan men det var typ sjuk varmt och fanns ingen luft. Men där vann vi på 67,23% LB:1 det kändes lite bättre en att ligga sist förrföra helgen :) Hoppningen gick super, Tyvärr ett pet på första omhoppnings hindret men annars var hon sjukt bra! Jätte nöjd över hur hon var! Nu är jag och Fanny, jag och Cooper anmälda till KM på skogslotten. Dressyr. På hopp KM tar jag bara med mig Fanny för att hoppningen går i LB och jaa ni vet hur han är ute på LB:er..... Haha men nu ska jag sova, det känns som om att jag bara hela tiden skriver att jag ska sova och sen godnatt men asså haha! Godnatt :)



As long as you love me

'
2:28.. Underbar

Lovade ju att ag skulle skriva hur det gick på tävlingen i Lördags men jag blev för trött, och lika trött är jag nu med ;) Lovar skriver imorgon. Nu ska jag sova. 

Världens näst finaste ponny!

viiiinst

Kan skriva ett lite mer ordentligt inlägg om denna dagens tävling ikväll. Kan ju säga att vi vann LB:1 dressyren på 67,23%. Mycket nöjd, vi gjorde några missar men ändå tog vi hem guldet :) Peta i omhoppningen på hoppningen men snabbast tid hade vi och hade vunnit hela alltet om den bommen bara legat kvar.. Videos och mer bilder kommer imorgon. Nu ska jag sova. Godnatt


Godnatt



Lägger mig i sängen nu med den här låten i öronen. justin bieber ♥
 
Ögongodis


Tävling imorgon

Sitter just nu och kollar på x factor. Heja Awa och Malcom! Ska snart gå och lägga mig eftersom att det är tävling med Fany imorgon på skogslotten. Det är oxå typ som en fälttävlan men endå inte.. Först är det kunskapstest sen dressyr och avsluta med hoppning, 2fas. Blir ju dö kul! :) Den här gången hoppas jag att vi inte blir nerdömda pga att domaren är falsk osv.. Men skit i de nu, nu tar vi nya tag och kick some buts imorgon!!


Det spelar ju ingen roll vad man vill ha henne till. Hon är ju bäst på allt!

Fråga mig vad som helst

Som rubriken lyder! Fråga på.. Klicka här för att komma till min blogresponse och fråga vad du vill, svarar självklart ärligt!

 

Där palmerna bor

Drar till skolan nu. Ska ha typ nån friidrottsdag, blir nog kul :) Slutar efter lunch idag! Chilldill. Skriver sen 10 saker ni kanske inte visste om mig och Cooper. puss

Sjukt bra ju...





Resultat för tävlingarna i helgen

I helgen var det ju tävling båda dagarna iaf för min del. I lördags var vi med Cooper på skogslotten och hoppade en LC skulle oxå egentligen hoppat LB:n oxå men det kändes inge bra i LC och så har jag gjort illa mig i mitt ben, Antagligen en muskel bristning! Så det kändes helt enkelt bäst att strycka oss för både min och Coopers skull! Ni kanske undrar vad som händer med hela SM biten och det kan jag ta i ett annat inlägg... 

I söndags var det KM i fälttävlan på Hagebyridklubb och vi tog med oss Fanny. Först var det ju dressyr och asså allt kändes sjukt bra! Hur vi såg ut och hur hon gick, allt var perfa! Dock så gick en fuktionär precis vid staketet och viftade med ett protokol och Fanny tvärnita och där fick vi en 5! Men....... Dressyrdomaren var en såkallad ny ridlärare och på Hageby så har de ett delfodervärds system och de tävlade mot mig + en till privat häst. Alltså lektionshästar och ridskoleryttare var med i privatklassen. Inget fel med det, absolut inte men vissa gick inte ens i form. vissa slarvade sjukt med vägarna och sjuk mycket mer, jaa lektionsponnyn! Jag låg sist efter förstamomentet!! Det enda jag kan säga är: Ny rdskolelärare, fäska för sin nya chef, försöka bli vän med de lite äldre ridskoleryttarna... Jag fick 68,5 vilket jag tycker är jätte bra men när lektionsponnyrna för högre är det inte så bra längre.. Ohh så sjukt arg var jag på domaren. Ville inte ens titta på henne!

Lite bilder tagna ur videon
Nästa moment, hoppningen. Där nollade vi. Hon var spänd men samtidigt tyckte hon att det var sjukt kul! Jag red som en jag vet inte vad men aja vi nollade och det var det som var huvudsaken.


 
Eftersom att det hade spöregnat allllla dagar innan tävlingen och då menar jag verkigen vräkt ner från morgon till kväll! Så vi kunde inte hoppa på tärengbanan ute i skogen. Det är en riktig tärengbana. Jätte roligt att hoppa där. Så De fick vara lite påhittiga och hitta på något, och vi fick hoppa massa olika hinder på banan som en coffie eller hur man stavar, jätte smalt hinder, buske, och två oxrar.. Sen fick vi även rida ut ifrån bana och upp för en jätte brant backe upp vid ridhuset och hoppa en vit grind där och sen när för en backe och hoppa en grön låda och sen in igen på banan! Jätte roligt att testa på nått nytt! Där nollade vi och så var det stil också så man fick ju inte rida som en kråka, nej nej! Kommer faktist inte ihåg vad jag fick för stil där men från en sista plats så knep jag hem bronsplatsen. Nöjd? njaa.. Jag visste att vi hade en chans att vinna men men allt hänger ju nästan på dressyren och jaa domaren -.-